Hoppa till huvudinnehållet

Åtalas för stölder, hot, våld och sexuellt ofredande

Publicerad:
En stor del av brotten ska ha begåtts i och kring Systembolaget i Färgelanda.
En stor del av brotten ska ha begåtts i och kring Systembolaget i Färgelanda. Foto: Tommy Löfgren

En man född 1981 åtalas vid Vänersborgs tingsrätt för ett dussin åtalspunkter innehållande stöld, olaga hot, sexuellt ofredande, misshandel, övergrepp i rättssak samt hot och våld mot tjänsteman.

En av åtalspunkterna gäller ringa stöld av en flaska vodka på Systembolaget i Trollhättan den 24 maj. De övriga händelserna ska i huvudsak ha utspelat sig i Färgelanda i bland annat Systembolaget på orten och utanför på Centrumvägen.

Lyfte kvinna

I början av juli ska mannen ha utsatt en kvinna för sexuellt ofredande på Systembolaget i Färgelanda genom att kyssa henne på kinden. Hon ska även ha utsatts för ofredande då mannen tagit tag i hennes höfter och lyft upp henne i luften. Därefter ska mannen ha utsatt kvinnan för olaga hot genom att uttala " jag kan krossa dig och göra vad jag vill med dig".

Några dagar senare ska mannen ha misshandlat samma kvinna genom att åter lyfta upp henne och skaka henne så att hon orsakades smärta i ländryggen.

Slog poliser

Samma dag stal mannen åter sprit på Systembolaget. Denna gång i Färgelanda då två flaskor vodka tillgreps.

Efter det hotades två poliser på platsen med uttalanden som "jag ska våldta er" och "jag ska döda er", varefter de båda poliserna utsattes för våld mot tjänsteman då mannen sparkat den ene och slagit den andre på halsen och i nacken.

Fortsatte i arresten

Sedan mannen samma dag förts till arresten i Uddevalla har en tredje polisman utsatts för våld mot tjänsteman då denne skallats i bröstkorgen, liksom uttalat hot.

Slutligen ska mannen i maj ha begått övergrepp i rättssak då han hotat, knuffat och puttat ett vittne i en tidigare rättegång och därtill slagit honom med ett baseballträ eller liknande tillhygge.

Mannen nekar till alla brott utom stölderna av vodka och att han lyft upp en kvinna i Färgelanda.

De brottsutsatta personerna kräver var för sig enskilda skadestånd av mannen med sammanlagt över 62 000 kronor.

Artikeltaggar

Brott & blåljusFärgelandaNyheterSystembolagetTrollhättanUddevalla

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.