Hoppa till huvudinnehållet

Många Dalslänningar i O-ringen

Publicerad:
En glimt från startadagen i O-ringen som är en verklig folkfest med sina 20 000 deltagare.
En glimt från startadagen i O-ringen som är en verklig folkfest med sina 20 000 deltagare. Foto: Fredrik Persson / TT

Fem dagar långa orienteringstävlingen O-ringen brukar locka cirka 20 000 deltagare varje år. Denna gång går det av stapeln i skogarna vid Kolmården i Östergötland.

Det har löpts tre etapper för elitklasserna medan övriga bara sprungit två. Terrängen vid Kolmården har varit måttligt kuperat med god framkomlighet men det väntas bli lite mer kuperat på de avslutande etapperna samtidigt som också värmen kommer stiga vilket så klart kommer göra det klart tuffare

Dalslänningar

Det är många deltagare från våra lokala klubbar OK Skärmen och Eds SK på plats för att delta. Vi har två lokala orienterare från OK Skärmen som deltar i elitklasserna och det är Ebba Lind i D18 Elit samt Sofia Johansson i D20 Elit. Ebba började bra med en 57:e plats men har sedan tappat och slutade på en 100 plats i den senaste etappen vilket gör att hon totalt efter tre etapper ligger på en 77:e plats.

Sofia Johansson började med ett 49:e plats men har på de två senaste etapperna haft placeringar jämt under 70 och ligger totalt på en 53:e plats.

– Det har varit en trevlig terräng att springa i men jag har inte förväntat mig så mycket resultatmässigt. Det gäller att sätta det tekniska och försöka göra det så bra som möjligt i de etapper som återstår säger Sofia Johansson.

Tre etapper kvar för övriga

På onsdagen var det vilodag för de övriga klasserna och där hittar vi bland annat OK Skärmens May Hallsten fyra i D60 motion efter två löpta etapper. Även Dan Widecrantz i H65 kort och Annelie Johansson i D50 kort ligger topp 40 i sina respektive klasser. Sofia Johanssons två systrar Clara och Frida Johansson deltar också där Clara ligger på 80:e plats i D18 och Frida på en 98:e plats i D16.

Från Eds SK är det också flertalet som deltar i årets O-ringen. Efter två dagar fem löpare som ligger topp fem i sina klasser och bäst har det gått för Yvonne Galborgen som ligger sexa i D65 motion. Bland ungdomar från klubben hittar vi William Lännhult på en 78:e plats i H11 och Alexander Lännhult på en 120:e plats i H13.

De två duktiga systrarna Källvik Leufvén från Åmåls OK deltar i D20 elit där Erika ligger på en åttonde plats efter tre etapper och Johanna på en 13:e plats.

Imorgon lördag slutar o-ringen så det är flera tuffa etapper som återstår.

Artikeltaggar

DalslandEds SKFrida JohanssonKolmårdenO-ringenOK SkärmenOrienteringSofia JohanssonSport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.