Hoppa till huvudinnehållet

Doug Seegers drog 300 till folkparken

Publicerad:
Doug Seegers hade en ödmjuk och lågmäld framtoning när han lät sin musik berätta om livsresan från uteliggare till firad artist i Sverige från Valhalls scen.
Doug Seegers hade en ödmjuk och lågmäld framtoning när han lät sin musik berätta om livsresan från uteliggare till firad artist i Sverige från Valhalls scen. Foto: Tommy Löfgren

Drygt 300 personer kom till Folkparken Valhall i Bengtsfors i onsdags kväll för att se och lyssna till Doug Seegers. Med den siffran var arrangörerna lika nöjda som publiken tycktes vara, som gav artisten stående ovationer.

Historien om Doug Seegers, uteliggare och gatumusiker i Nashville med Kung Alkohol som bästa vän, och som till slut lyckades resa sig och få ordning på sitt liv har berättats många gånger.

Pubilken trivdes tillsammans med Doug Seegers i den varma sommarkvällen.
Pubilken trivdes tillsammans med Doug Seegers i den varma sommarkvällen. Foto: Tommy Löfgren

Det är en livsresa som är värd all respekt och det en av anledningarna till hans popularitet i Sverige. Det har nu gått fem år sedan tv-publiken fick möta honom i populära Jills veranda. Det blev en del av början till ett nytt liv. Ett nyktert liv.

Nytt liv

Själv är Doug Seegers mycket ödmjuk och lågmäld i sin framtoning. Han säger att det är Gud som har gett honom ett nytt liv.

– Ni vet säkert alla att jag har levt som hemlös missbrukare. Men vad ni kanske inte vet är att jag nu har spelat ihop pengar till ett eget hus, berättade han.

Doug Seegers med sitt fyramannaband spelade för drygt 300 personer som sökt sig till parken i onsdags kväll.
Doug Seegers med sitt fyramannaband spelade för drygt 300 personer som sökt sig till parken i onsdags kväll. Foto: Tommy Löfgren

Gudstron återspeglas till en del i hans musik. Han är ingen renodlad countrymusiker utan rör sig också mellan andra genrer som rock, blues och gospel. Publiken i onsdags kväll fick höra alla delar av detta. Det blev en blandning av gamla och nya låtar.

Vill berätta

Doug Seegers har precis släppt sitt tredje album som har titeln A story I got to tell.

Med det i bagaget åker han nu på en turné i Skandinavien. Det är främst här han har sin publik. Hans första skiva släpptes också i countryns hemland, USA. Men som managern Håkan Olsson, som var på plats i Bengtsfors, konstaterade hände ingenting.

Efter Doug Seegers konsert ringlade kön lång till bordet med försäljning av skivor.
Efter Doug Seegers konsert ringlade kön lång till bordet med försäljning av skivor. Foto: Tommy Löfgren

Spelningen i Bengtsfors var den tolfte av 35 inplanerade konserter på en turné som inleddes på Öland och ska avslutas i Amsterdam. Utöver det är två tv-framträdanden bokade.

Treehugger, Kristoffer Emanuelsson och Caroline Anderberg spelade före Doug Seegers framträdande i Folkparken Valhall.
Treehugger, Kristoffer Emanuelsson och Caroline Anderberg spelade före Doug Seegers framträdande i Folkparken Valhall. Foto: Tommy Löfgren

Före Doug Seegers show framträdde Treehugger, Kristoffer Emanuelsson, som just flyttat till Bengtsfors. Han hade även sällskap av Caroline Anderberg från Dals Rostock i några nummer.

Doug Seegers har gjort en imponerande livsresa från hemlös uteliggare till firad artist som spelat ihop pengar till eget hus.
Doug Seegers har gjort en imponerande livsresa från hemlös uteliggare till firad artist som spelat ihop pengar till eget hus. Foto: Tommy Löfgren

Treehugger fick värmande beröm av Doug Seegers, vilket visar vilken ödmjuk person han är.

– Det borde egentligen vara vi som skulle ha varit förband här i kväll, sa han när han gick på scenen.

..

Artikeltaggar

BengtsforsCaroline AnderbergDals RostockDoug SeegersFolkparken ValhallKristoffer EmanuelssonNöje/KulturTeaterUSA

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.