Kvinna blev misstänksam

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Det är inte ovanligt att personer utger sig för att vara hantverkare eller liknande.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
I måndags knackade det på dörren hos en kvinna i centrala Bengtsfors. Han påstod sig vara en hantverkare.

En man påstod sig vara plåtslagare och ville fixa något på hennes hustak, men han presenterade sig inte närmare. Kvinnan blev därför misstänksam och hon kontaktade även tidningen.

Det är inte ovanligt att personer som utger sig för att vara hantverkare, inspekterare eller liknande knackar på med ibland oklara syften. Ibland kan det röra sig om försök att komma in i en bostad, så en uppmaning till vaksamhet kan vara på sin plats.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.