Dömd för rederikonkurser begär nåd

Nyheter
PUBLICERAD:
Mannen som dömdes till fängelse och näringsförbud vill inte vara inlåst och ansöker om nåd.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man som dömts för bland annat konkursbrott i flera rederier i Karlstad och Mellerud ansöker om nåd inför avtjänandet av sitt fängelsestraff, uppger nyhetsbyrån Siren. Enligt mannen har flera vittnen felaktigt pekat ut honom som ledande i bolagen och påpekar att han inte höll i några kontakter då kungaparet åkte båt på Klarälven 2013.

Han anför också att hans mamma är nybliven änka.

Mannen dömdes till ett år och tio månaders fängelse i hovrätten och fick utformningen av sitt femåriga näringsförbud justerat i Högsta domstolen i mars i år.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.