Hur mycket ska våra gamla flyttas i Ed?

Insändare
PUBLICERAD:
Edsgärdet.
Foto: Thomas Wallin

En fråga till biträdande socialchef Brigitte Fauske och Kenneth Gustavsson socialnämndens ordförande framförallt. Angående att man ej öppnar en avdelning på Edsgärdet.

Vad finns det för plan för de 16 boende på avdelningen Björken (Hagalid) när den stängs för ombyggnation i februari 2020? Man har då endast sju platser på Ängen (Hagalid) då. Frågan är, öppnas Nordan på Edsgärdet då? Och för att öppna Nordan i februari behöver man ju rekrytera personal under hösten. Planerar ni att göra detta redan nu? Och tänker man på att Björken kommer att behöva bemannas upp from september 2019, då det kommer bli en "blandavdelning" med både somatik och demens?

Jag finner det väldigt märkligt att man önskar omplacera personal, när det egentligen behöver rekryteras. Och hur många gånger ska våra gamla behöva flyttas? Det är faktiskt människor vi talar om.

Ledsen personal med empati

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.