Kvinna hittad död i bostad

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En man i 40-årsåldern blev under fredagsförmiddagen gripen misstänkt för ett mord i Bengtsfors kommun.

Larmet ska ha inkommit vid 02-tiden under natten till fredag. I bostaden hittades två personer, en man i 40-årsåldern och en livlös kvinna i 30-årsåldern.

Polisen skriver på sin hemsida att mannen och kvinnan påträffades i en bostad i Billingsfors. Den livlösa kvinnan konstaterades sedan avliden av läkare.

Vid första intrycket fanns det omständigheter som gjorde att polisen misstänkte att kvinnan blivit mördad. Mannen blev senare anhållen och delgiven misstanke för mord.

Den misstänkte gärningsmannen ska ha gripits i bostaden och förts till Trollhättan. Han anhölls senare misstänkt för mord.

Senare vid 15-tiden var mannen frigiven.

– Åklagaren beslutade att han skulle sättas på fri fot eftersom de misstankar som funnits inte kunnat stärkas, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Mannen är dock inte avskriven från utredningen.

Dödsorsak är ännu oklar och polisen räknar med att inte få några besked innan obduktion.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.