Hoppa till huvudinnehållet

Skadad pojke har lämnat Sahlgrenska

Publicerad:

Tillståndet för den pojke som fick mycket allvarliga skador i samband med en otäck trafikolycka i Dals Långed blir allt bättre. Han har nu lämnat Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

Det var tidigt på morgonen den 24 juni som olyckan inträffade. Bilen, där tre personer färdades, körde vid Långbron in i ett trafikräcke, som klöv bilen mitt itu.

En av passagerarna, en ung kille, fick allvarliga skador och fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg. Hans tillstånd bedömdes först som livshotande.

På bättringsvägen

– Men han är nu vaken och talbar, även om inte vi har talat med honom ännu, säger Morgan Svensson på polisen, som utreder ärendet.

Det är mirakulöst att pojken har överlevt. Han har haft änglavakt. Eva Johnsson, åklagare

– Han har varit uppe och gått och det ser bra ut. Det är mirakulöst att pojken har överlevt. Han har haft änglavakt, säger åklagare Eva Johnsson.

Lämnat Sahlgrenska

Sahlgrenska Universitetssjukhusets presstjänst meddelar att pojken har lämnat sjukhuset.

– Det är det jag kan säga. Jag får inte berätta var han vårdas i dag, säger presskommunikatören Karin Markhede.

Den person som polisen misstänker ha kört bilen är en ung man. Han satt inledningsvis anhållen, men släpptes ett par dagar senare på fri fot av åklagaren.

Nekar till brott

– Jag bedömer inte att han kan försvåra utredningen. Själv förnekar han brott och nekar till att det var han som körde bilen. Men han är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för grovt rattfylleri och grovt vållande till kroppsskada, säger Eva Johnsson.

Hon fortsätter.

– Jag kan med hänsyn till förundersökningssekretessen inte säga något om vad de vittnen polisen har talat med har sagt.

Väntar på provsvar

Direkt efter olyckan tog polisen blodprov på den misstänkte mannen, som då hade förts till Näl.

– Vi väntar fortfarande på att få svar på de proverna, säger Morgan Svensson.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDals LångedEva JohnssonMorgan SvenssonSahlgrenska UniversitetssjukhusetTrafikolyckor

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.