Hoppa till huvudinnehållet

Doug Seegers till Folkparken Valhall

Publicerad:
Countryartisten Doug Seegers från amerikanska Nashville besöker Folkparken Valhall i Bengtsfors.
Countryartisten Doug Seegers från amerikanska Nashville besöker Folkparken Valhall i Bengtsfors. Foto: Pressbild

Den 17 juli besöker countryartisten Doug Seegers Folkparken Valhall i Bengtsfors för en spelning. Det blir sommarens stora event för den 90-årsfirande folkparken.

– Det känns väldigt bra att vi fick hit honom. Nu får vi en riktig höjdpunkt att se fram emot under vårt 90-årsjubileum. Doug Seegers är också en artist som vi tror ska locka en stor publik, säger Maria Lindqvist, ordförande för folkparksföreningen.

Doug Seeger och hans band är under hela sommaren ute på en turné i Skandinavien. Besöket i Folkparken Valhall blir den enda spelningen i Dalsland.

En ren Askungesaga

Historien om Doug Seegers är något av en Askungesaga.

Det var de svenska artisterna Jill Johnson och Magnus Carlson som upptäckte Doug Seegers under inspelningen av tv-programmet Jills Veranda i Nashville.

Hemlös gatumusiker

Då levde Doug Seegers som hemlös gatumusiker med missbruksproblematik.

Hans låt Going down to the river imponerade så mycket på Jill Johnson och Magnus Carlson att han fick vara med i programmet och även spela in låten i Johnny Cashs gamla studio.

Magnus Carlson menade till och med att "det här är den bästa låt jag har hört".

Doug Seegers levnadshistoria är en ren Askungesaga.
Doug Seegers levnadshistoria är en ren Askungesaga. Foto: Pressbild

Resten är en ren framgångssaga. Doug Seegers vann många svenska hjärtan när tv-programmet Jills Veranda sändes 2014. Efter genombrottet lyckades han även bli fri från sitt missbruk.

Han har genom åren turnerat inför storpublik i såväl Sverige, som övriga Europa och hemlandet USA. Han har även spelat in flera album och medverkat i flera svenska tv-program som Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg, Skavlan, Moraeus med mera och Sommarkrysset.

Sjunger om sitt liv

Doug Seegers sjunger osminkat om det liv han levt som hemlös och som missbrukare, utan självömkan. Men han sjunger lika mycket om hopp och försoning, om kärlek och sin Gudstro.

2017 kom även hans självbiografi, Going down to the river, på svenska.

Doug Seegers är inför denna sommar aktuell med ett nytt album. Plattan A story I got to tell är inspelad i Hollywood och beskrivs som en klassisk och tidlös blandning av amerikansk musik. Skivan har fått god kritik i svensk massmedia.

Bengtsforspubliken lär få ta del av låtar från den och från de tidigare plattor som han har släppt.

Förväntansfullt

– Det ska verkligen bli roligt att få se honom sjunga i parken i sommar. Jag hoppas att han lockar folk i alla åldrar, säger Maria Lindqvist.

Konserten med Doug Seegers och hans band blir en av få musikkvällar i Folkparken i Valhall i sommar. Spikat sedan tidigare är en jubileumsföreställning med lokala artister den 24 augusti och en konsert med kören Song of joy där Idolvinnaren Martin Almgren är gästartist den 31 augusti.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors Folkets parkDoug SeegersFolkparken ValhallKonserterMusikSommar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.