Hoppa till huvudinnehållet

S-oro för att SD spårat ur

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Vill Sverigedemokraterna fortfarande ha en dubbelspårig järnväg genom Dalsland, undrar Per Eriksson (S).
Vill Sverigedemokraterna fortfarande ha en dubbelspårig järnväg genom Dalsland, undrar Per Eriksson (S). Foto: Tommy Löfgren

Tänker Sverigedemokraterna ändra sig om dubbelspårig järnväg genom Dalsland? Det undrade Per Eriksson (S) i samband med Bengtsfors kommunfullmäktigemöte i måndags.

Anledningen till frågan var att Heikki Klaavuniemi, Sverigedemokraternas regionråd, gått ut med att partiet bör verka för att järnvägen mellan Göteborg och Oslo får ett dubbelspår genom Bohuslän.

Per Eriksson (S).
Per Eriksson (S). Foto: Conny Hultgren

– Därför ställer jag frågan till Britt-Inger Sandström här i Bengtsfors. Är det så att Sverigedemokraterna i Bengtsfors inte längre tycker att vi ska ha någon dubbelspårig järnväg här genom Dalsland.

Britt-Inger Sandström gick upp i talarstolen, men bad om att få återkomma med svaret till nästa fullmäktigemöte efter sommaren.

– Jag har läst din fråga. Den kom dagen innan midsommarafton. Men jag har inte hunnit ta reda på det här. Jag måste be att få återkomma.

Per Eriksson lät sig tills vidare nöja sig med det svaret.

Artikeltaggar

BengtsforsBritt-Inger SandströmDalslandJärnvägPer ErikssonPolitikSverigedemokraternaÅsikter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.