Hoppa till huvudinnehållet

Sparkar igång sommarlovet

Publicerad:
Elin Johansson
elin.johansson@provinstidningen.se
Laserdome i sporthallen arrangerat av ungdomsrådet i Bengtsfors. Noel Fredén och Zein Sulaiman.
Laserdome i sporthallen arrangerat av ungdomsrådet i Bengtsfors. Noel Fredén och Zein Sulaiman. Foto: Elin Johansson
 • Laserdome i sporthallen arrangerat av ungdomsrådet i Bengtsfors. Noel Fredén och Zein Sulaiman.
  Laserdome i sporthallen arrangerat av ungdomsrådet i Bengtsfors. Noel Fredén och Zein Sulaiman. Foto: Elin Johansson
 • Laserdome i sporthallen arrangerat av ungdomsrådet i Bengtsfors.
  Laserdome i sporthallen arrangerat av ungdomsrådet i Bengtsfors. Foto: Elin Johansson
 • Laserdome i sporthallen arrangerat av ungdomsrådet i Bengtsfors. I ungdomsrådet sitter bland annat Cecilia Eriksson, Sixen Nyman och Isak Nilsson.
  Laserdome i sporthallen arrangerat av ungdomsrådet i Bengtsfors. I ungdomsrådet sitter bland annat Cecilia Eriksson, Sixen Nyman och Isak Nilsson. Foto: Elin Johansson
 • Laserdome i sporthallen arrangerat av ungdomsrådet i Bengtsfors. Zein Sulaiman och Noel Fredén.
  Laserdome i sporthallen arrangerat av ungdomsrådet i Bengtsfors. Zein Sulaiman och Noel Fredén. Foto: Elin Johansson

Sommarlovet har dragit igång. En aktivitet för lite äldre barn och ungdomar har varit laserdome. Aktiviteten hölls under onsdagen i Bengtsfors sporthall. Egentligen var tanken att vara de skulle vara i folkparken på Valhall, men det flyttade inomhus på grund av dåligt väder.

Många ungdomar var med under onsdagseftermiddagen i sporthallen och körde laserdome. Det blev uppskattat bland alla barn och ungdomar, som spelade tills de blev helt slut och svetten rann. Arrangörerna för aktiviteten var ungdomsrådet i Bengtsfors tillsammans med deras fritidsledare Petra Olsson. Deras tanke var att göra en aktivitet för äldre barn och ungdomar. Det är första gången som de arrangerat laserdome i Bengtsfors och det har varit uppskattat bland alla besökarna.

– Det har varit kul, men man blir väldigt svettig. Det är oftast tråkigt på sommarlovet, men detta har varit roligt, säger Noel Fredén.

Petra Olsson är fritidsledare på fritidsgården i Bengtsfors och hon berättar att de fått inspiration från Eds kommun, som körde laserdome förra sommaren. Det var väldligt uppskattat där.

– Vi kommer att försöka göra detta varje år om det finns intresse. Det är en kul aktivitet som inte finns nära, då får man åka till en större stad, säger Petra Olsson.

Nöjda besökare

– Bättre än vad jag förväntat mig och det var också svårare än vad jag trodde det skulle vara, men det har varit roligt, säger Aida Gabrielyan.– Jag tycker det har varit väldigt roligt. Jag har inte testat tidigare, men det var väldigt ansträngande, säger Melvin Fredén.

Artikeltaggar

BengtsforsNöje/KulturSommar

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.