Hoppa till huvudinnehållet

Bildspel: Stjärnorna har anlänt till BIF:s 100-årsfirande

Publicerad:
 • AIK anlände till Långevi IP i buss direkt från Solna. Storstjärnan och landslagsmittfältaren Sebastian Larsson var en av dem som var på plats.
  AIK anlände till Långevi IP i buss direkt från Solna. Storstjärnan och landslagsmittfältaren Sebastian Larsson var en av dem som var på plats. Foto: Mattias Modéen
 • Sebastian Larsson låter sig fotograferas med Camilla Niclasen och Naia Niclasen. Camilla är syster till AIK:s guldhjälte och Bengtsforssonen Robin Jansson.
  Sebastian Larsson låter sig fotograferas med Camilla Niclasen och Naia Niclasen. Camilla är syster till AIK:s guldhjälte och Bengtsforssonen Robin Jansson. Foto: Mattias Modéen
 • AIK tränade lätt på Långevi IP:s B-plan.
  AIK tränade lätt på Långevi IP:s B-plan. Foto: Mattias Modéen
 • Teambuildning med Dalslands Aktiviteter var en av punkterna på AIK-spelarnas program under tisdagseftermiddagen.
  Teambuildning med Dalslands Aktiviteter var en av punkterna på AIK-spelarnas program under tisdagseftermiddagen. Foto: Mattias Modéen
 • Ett 50-tal intresserade följde den öppna träningen med stort intresse på Långevi.
  Ett 50-tal intresserade följde den öppna träningen med stort intresse på Långevi. Foto: Mattias Modéen
 • AIK:s träning var lätt. Här en bollövning på B-plan.
  AIK:s träning var lätt. Här en bollövning på B-plan. Foto: Mattias Modéen
 • Dalslands Aktiviteter med dess grundare Kjell Johansson tog emot spelarna på Långevi IP.
  Dalslands Aktiviteter med dess grundare Kjell Johansson tog emot spelarna på Långevi IP. Foto: Mattias Modéen
 • AIK:s tränare Rikard Norling prisade den lugna och harmoniska miljön i Bengtsfors.
  AIK:s tränare Rikard Norling prisade den lugna och harmoniska miljön i Bengtsfors. Foto: Mattias Modéen

Prick klockan 15.30, i en buss direkt från Solna, anlände de svenska fotbollsmästarna AIK till Långevi IP i Bengtsfors på tisdagseftermiddagen. De var där i stort sett allihop; Sebastian Larsson, Henok Goitom, Daniel Sundgren, Tarik Elyounoussi, Oscar Linnér och alla de övriga.

– Det känns väldigt bra att komma i gång igen med laget. Det är viktigt att få speltid tillsammans efter några veckors uppehåll, säger storstjärnan och landslagsmittfältaren Sebastian Larsson.

AIK, som säkrade SM-guldet i den sista allsvenska omgången förra året när Bengtsforssonen Robin Jansson gjorde det avgörande målet, är ett populärt lag ute i landet och har många fans runt om i Sverige, bland annat i Bengtsfors.

Laget, som den här säsongen står utan Robin Jansson som blivit proffs i Orlando City i USA, inledde säsongen lite knackigt, men har spelat upp sig och har på de sex senaste matcherna i allsvenskan fem segrar och en oavgjord match.

Försvara SM-guldet

– Det är klart att målsättningen är att vinna serien och försvara SM-guldet. Och vi är ett av de lag som är med och utmanar Malmö FF om guldet, säger Sebastian Larsson, som själv spelat två EM-kvalmatcher med landslaget under det allsvenska uppehållet, först 3-0 mot Malta och sedan 0-3 mot Spanien.

– Målet med landslaget är såklart att ta direktplatsen till EM nästa år och sedan ta en plats i landslaget till EM.

AIK träning på Långevi IP:s B-plan var mycket lätt, innan det blev utmaningar med teambuildning och företaget Dalslandsaktiviteter, där spelarna i grupperingar skulle bygga en träkonstruktion med bräder.

– Syftet med övningen är att se hur man tar emot nya medarbetare i ett lag och hur man ger med sig till nya medlemmar, säger Kjell Johansson, företagets grundare.

Efter den lätta träningen och teambuildningen blev det senare under kvällen en tur med Storholmen på Dalslands kanal.

Perfekt miljö

AIK:s tränare Rikard Norling, tycker att miljön i Bengtsfors är perfekt för att förbereda sig för uppstarten av allsvenskan igen. AIK spelar match igen redan kommande tisdag hemma mot IFK Norrköping.

– Det är skönt att samlas i lugn och ro och landa på ett harmoniskt ställe. Det är en strategiskt viktig tid inför återstarten av allsvenskan, säger Norling.

I morgon, onsdag eftermiddag, väntar träningsmatch mot allsvenska toppkonkurrenten Häcken som en del i Bengtsfors IF:s 100-årsfirande.

– Det finns ingenting att spara på. Allsvenskan drar i gång igen nästa vecka och då behöver vi gå för fullt, säger Sebastian Larsson.

Fotnot: Robin Jansson kommer inte själv att vara på plats på Långevi IP på onsdag, men han kommer att finnas med på en bandad intervju, som visas på bildskärm, från USA

Artikeltaggar

AIKBengtsforsFotbollRobin JanssonSebastian Larsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.