Hoppa till huvudinnehållet

Fotbollsstjärnorna rullar in i Bengtsfors

Publicerad:
Sebastian Larsson i spetsen för AIK tackade nyligen publiken efter segern med 2-0 mot Hammarby IF på Friends Arena. I dag finns stora delar av truppen på plats i Bengtsfors.
Sebastian Larsson i spetsen för AIK tackade nyligen publiken efter segern med 2-0 mot Hammarby IF på Friends Arena. I dag finns stora delar av truppen på plats i Bengtsfors. Foto: Sören Andersson/TT

Imorgon, tisdag, rullar storlaget AIK in i Bengtsfors. Under eftermiddagen påbörjar de ett träningsläger på Långevi för att på onsdagen ladda upp inför träningsmatchen mot Häcken senare på eftermiddagen.

Anledningen till att AIK väljer att förlägga sitt träningsläger till just Långevi beror mycket på Bengtsforssonen Robin Jansson.

– Vi började prata på det här när Robin fortfarande spelade i AIK. När han sedan gick vidare till Orlando City valde AIK ändock att hålla fast vid de tidigare planerna och väljer därför att komma hit för att ha ett miniläger, säger Tommy Nord, ordförande i Bengtsfors IF.

Ett fullspäckat schema väntar fotbollslaget när det på tisdag eftermiddag anländer till Bengtsfors.

Efter att de har checkat in på First Hotell Dalia väntar träning på Långevi. Därefter ska laget ha teambuilding med Kjell Johansson från Dalslands aktiviteter, också det på Långevi.

Tur med Storholmen

– På kvällen väntar sedan en tur med Storholmen, där de också ska få lite mat, säger Tommy Nord.

På onsdagen har lagdeltagarna fri tid för att ladda inför kvällens match mot Häcken.

– Det enda som är inplanerat under dagen är en lunch i vårt klubbhus Slottet, säger Tommy Nord, som uppmanar den som vill få en glimt av fotbollskillarna att komma till Långevi under tisdagens träning.

– De är vana vid publik på träningarna, så publik är varmt välkommen, säger han.

Bästa laget

Tommy Nord säger att AIK dyker upp med bästa möjliga lag till Bengtsforsmatchen.

– Det här är den enda träningsmatch de har under serieuppehållet, så de kommer hit med 25 spelare där vi hoppas att storstjärnorna, som Sebastian Larsson och Henok Goitom, finns med. Ett par juniorer kommer också.

Knappt två timmar innan matchstart på onsdagen rullar laget BK Häcken in i Bengtsfors.

AIK åker hem efter matchen på onsdagen.

– De vill försöka missa den värsta midsommartrafiken.

Trots mycket jobb ser Tommy Nord mycket fram emot fotbollsjippot.

– Det här är större än vad man kan förstå, säger han.

Artikeltaggar

AIKBengtsforsBengtsfors IFBK HäckenDalslands aktiviteterFotbollRobin JanssonStorholmen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.