Polisen gör extra mycket nykterhetskontroller

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Under veckan som kommer satsar polisen på extra nykterhetskontroller.
Foto: Johan Nilsson/TT
Den kommande veckan kommer extra mycket poliser att vara ute på landets vägar för att kolla nykterheten bland landets bilförare.

Huvudsyftet med insatsen är att uppmärksamma faran med att köra onykter eller drogpåverkad.

– Det innebär att Polisregion Bergslagen prioriterar att låta en stor del personalen i yttre tjänst att genomföra nykterhetskontroller under veckan, säger Leif Svensson, chef för trafiksektionen inom polisregion Bergslagen.

Trafiksektionens kontroller riktas främst mot det större vägnätet utanför tätort men kommer naturligtvis även att arbeta inom tätorterna.

– Den som kör onykter utgör inte bara en fara för sig själv, utan även för medpassagerare och andra trafikanter, menar Leif Svensson.

Polisen uppmanar allmänheten att lämna in tips om man tror någon kör berusad eller narkotikapåverkad. Tips lämnas in genom att ringa 114 14.

Här kan du läsa mer om polisens insats under veckan.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.