Hoppa till huvudinnehållet

Maktstrid inom Socialdemokraterna

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Maktkampen har handlat om platserna till Bengtsforshus styrelse.
Maktkampen har handlat om platserna till Bengtsforshus styrelse. Foto: Conny Hultgren

Det har pågått en intern maktkamp inom Socialdemokraterna när det gäller platserna till det kommunala bostadsbolaget Bengtsforshus AB. Det stod klart när partiet lade fram olika förslag under måndagens kommunfullmäktigemöte.

– Vi nominerar Johnny Eliasson och Christina Lundqvist och där har vi Christina som vice ordförande, meddelade valberedningens ordförande Solveig Nettelbo (S).

Hennes partikollega, Susanne Öhrn, var dock av en annan åsikt.

– Jag nominerar en person som jag har stort förtroende för, nämligen Sten-Åke Jansson. Det är en person med stark integritet, kompetens och erfarenhet. Han kommer att tillföra nödvändig stabilitet till Bengtsforshus, menade Öhrn.

Sten-Åke Jansson har också varit ordförande för Bengtsforshus under den gångna mandatperioden.

Sluten omröstning

Susanne Öhrn begärde sluten omröstning och så blev det.

Valet utföll så att Christina Lundqvist och Sten-Åke Jansson fick 16 röster, Johnny Eliasson och Sten-Åke Jansson fick fem röster och Christina Lundqvist och Johnny Eliasson fick nio röster. En ledamot röstade blankt.

Därmed blir det Christina Lundqvist och Sten-Åke Jansson som får företräda S i Bengtsforshus. Jansson blir vice ordförande. Klart sedan tidigare är att Ulf Nelson (M) blir ny ordförande och att övriga ledamöter blir Per Jonsson (C) och Nore Johansson (SD).

Öhrn: “Olika viljor”

– Vi är ett stort parti med många viljor, och ibland går vi inte i samma takt. Jag vill inte gå in på varför vi inte var överens denna gång, säger Susanne Öhrn.

Dalslänningen har förgäves sökt Solveig Nettelbo för en kommentar.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBengtsforshus ABChristina LundqvistJohnny EliassonPolitikSocialdemokraternaSolveig NettelboSten-Åke JanssonSusanne Öhrn

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.