Hoppa till huvudinnehållet

Snyggade upp Dals Långed

Publicerad:
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
Lennart Strömberg hade tagit sig an uppgiften att rensa anslagstavlan vid Långbron. Affischer från 1990 dök upp under alla lager.
Lennart Strömberg hade tagit sig an uppgiften att rensa anslagstavlan vid Långbron. Affischer från 1990 dök upp under alla lager. Foto: Helena Lindgren

Invånarna i Dals Långed gjorde i tisdags sig redo med sopsäckar när det var dags att snygga upp samhället. Sedan nästan 30 år tillbaka hjälps alla åt att städa.

Det var Jenseruds byalag som för cirka 30 år sedan tog initiativet att städa samhället och därefter har fler föreningar hängt på. När det i tisdags var dags igen var det Jenseruds byalag, Vikens byalag och Dals Långeds utvecklingsråd som stod som arrangörer.

Åke I Andersson, som tidigare i vår lämnade över ordförandeskapet i Jenseruds byalag till Frida Westling, har varit med sedan starten.

– Som mest har vi varit cirka 100 personer som har städat samhället. I dag är vi cirka 50, säger han.

Renare samhälle

Åke I Andersson menar att samhället blivit allt renare år efter år.

– Vi har kunnat se en tydlig förändring. Förr om åren hade vi hela släpkärror fulla med säckar, i dag är det betydligt färre. Jag tror att folk får en tankeställare när de ser att folk går runt och städar. Man slänger inte lika mycket i naturen helt enkelt.

Familjen Qvick var några som hade utrustat sig med sopsäckar.

– Vi brukar försöka vara med. Det är roligt att invånarna kommer ut och träffas, säger Linda Qvick.

– Vi vill ta hand om naturen, säger sonen Olle Qvick, elva år.

Städkvällen avslutades på bryggan i gästhamnen i Mustadfors där det bjöds på grillad korv.

Artikeltaggar

Dals LångedNyheterÅke I Andersson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.