Hoppa till huvudinnehållet

Dalsländska framgångar i Swedish League

Publicerad:
Sofia Johansson, OK Skärmen, visade prima form och blev elva på medeldistansen i D20 Elit.
Sofia Johansson, OK Skärmen, visade prima form och blev elva på medeldistansen i D20 Elit. Foto: Nathalie Forsström

När Swedish League hade dagpremiär i Värmlandsdubbeln i skogarna utanför Grums och Säffle dominerade världsstjärnorna Gustav Bergman, Ravinen, och Stora Tunas Tove Alexandersson helt. Åmåls OK:s Erika Källvik Leufvén hade en bra helg och slutade tvåa på långdistansen i D20 Elit. OK Skärmens Sofia Johansson visade också fin form genom att bli elva på medeldistansen i D20 Elit.

Under helgens Swedish League i Värmlandsdubbeln vann Gustav Bergman, Ravinen, både lördagens medeldistans och söndagens långdistans, precis som Stora Tunas Tove Alexandersson.

Tove Alexandersson vann dubbelt när Swedish League avgjordes i Grums och Säffle.
Tove Alexandersson vann dubbelt när Swedish League avgjordes i Grums och Säffle. Foto: Nathalie Forsström

I juniorklassen D20 Elit blev det blandade resultat för systrarna Källvik Leufvén. Lördagens medeldistans var ett misslyckande för Erika som sprang i mål som nummer 16. Systern Johanna höll dock huvudet kallt och blev sjua.

– På lördagens tävling gick det riktigt dåligt för mig. Jag ville för mycket, stressade och bommade hela tiden. Men under söndagens långdistans hade jag huvudet med mig hela tiden. Då gick det bra, säger Erika.

Tvåa på långdistansen

Erika Källvik Leufvén, Åmåls OK, blev tvåa på söndagens långdistans.
Erika Källvik Leufvén, Åmåls OK, blev tvåa på söndagens långdistans. Foto: Pressbild

För på söndagens långdistans blev Erika tvåa, bara 40 sekunder efter segraren Isa Envall, IK Hakarpspojkarna. Johanna Källvik Leufvén blev då sexa, knappt fem minuter efter.

OK Skärmens Sofia Johansson svarade i samma för en riktigt fin insats när hon sprang in som elfte tjej på medeldistansen. Hon hade en jobbigare långdistans på söndagen, men är trots detta ett verkligt framtidsnamn.

Hennes klubbkompisar Ebba Lind och Clara Johansson gör sina första år i D18 Elit. De blev 45 respektive 49 på medeldistansen och 38 respektive 60 på långdistansen. Frida Johansson i D16 och blev 16 på lördag och 6 på söndag. För Skärmen i övrigt noterar vi i H65 13:e resp. 5:e plats för Dan Widekrantz och en 9:e plats på medeln för Roland Mattsson, tävlande i samma klass.

Stigsökarna kom båda dagarna till Värmland med en mindre trupp, där flertalet sprang så kallade öppna banor. Unge Noah Olsson i klass H12 blev på lördagen 22.

Många från Eds SK

Eds SK har genom ett idogt arbete många nya på gång. Kanske inte det lättaste att begå premiären vid en så stor tävling, som nu var fallet. Lördagen gav en 6:e plats i D10 för Agnes Malm, en 11:e till Melker Andersson i H16, en 18:e i H12 för William Lännhult och 26:e för Melker Malm i i samma klass. Söndagen resulterade i klass H12 med 10:e  och 16:e plats för William Lännhult och Melker Malm. I klass H14 blev Alexander Lännhult 13:e.

För de äldre orienterarna i klubben noterar vi för Helena Eriksson i D 50 5:e och 6:e plats lördag respektive söndag. Lasse Johansson i H60 fick placeringarna 8 och 5. Föreningens ordförande Gunilla Ottersten tog hand om 5:e plats i D40 på långdistansen.

Swedish League avgörs med tre deltävlingar i Stockholm helgen 3–5 maj.

Artikeltaggar

Åmåls OKEds SKErika Källvik LeufvénGrumsOK SkärmenOrienteringSäffleSofia JohanssonSwedish leagueTove Alexandersson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.