Hoppa till huvudinnehållet

Rikard Brax blir ny vd för DVVJ

Publicerad:
Rikard Brax blir DVVJ:s vd.
Rikard Brax blir DVVJ:s vd. Foto: Tommy Löfgren

Åmålsbon och den tidigare Ica-handlaren Rikard Brax, 45, blir ny vd för DVVJ. Han efterträder Niclas Köhler.

– Köhler hade en tidsbegränsad anställning för att ta fram en marknadsplan och det har han gjort med den äran. Men för att fortsätta ville han ha en 100-procentig anställning och det har vi inte råd med, säger Frank Hagman, styrelseordförande för DVVJ.

Valet föll i stället på Rikard Brax, som får en halvtidstjänst med början nu på måndag.

– Rikard har erfarenhet av besöks- och turismbranschen sedan tidigare och visade intresse för att jobba med de frågor som vi sysslar med för att även utveckla samarbetet med Dalslands kanal och Dalslands Turist AB, säger Hagman.

"Ska bli spännande"

Brax driver i dag evenemangsfirman Reel Food AB, som ägnar sig åt matlagning på evenemang och catering.

– Den verksamheten kommer jag att begränsa rejält. Jag tycker att det ska bli spännande att börja jobba på DVVJ där jag vill vara med och utveckla verksamheten i en positiv anda. Jag kommer att jobba med turism- och godstransportsidan, säger Rikard Brax.

Tidigare Ica-handlare

Rikard Brax har tidigare varit Ica-handlare i Hagfors och Åmål. Han är också känd från tv-programmet Halv åtta hos mig, som han medverkade i under en säsong.

Under de senaste åren har han jobbat som företagsrådgivare på Lokalproducerat i Väst, som är ett resurscentrum för småskaliga livsmedelsproducenter.

– Men jag valde att avsluta den tjänsten för att ägna mig mer åt min egen firma och så dök det här upp i stället, säger Rikard Brax och syftar på tjänsten som vd på DVVJ.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunDVVJNyheterRikard Brax

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.