Säsongens första gräsbrand utanför Högsäter

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Bilden är från ett annat tillfälle med gräsbrand.
Foto: Jørn Bærheim
Den brand som blossade upp i terrängen några kilometer norr om Högsäter är nu släckt och räddningsstyrkorna har lämnat platsen.

Det var vid 12.30-tiden på söndagseftermiddagen som Räddningstjänsten fick ett larm om en gräsbrand i närheten av Fjällsäter utanför Högsäter. Styrkor från Färgelanda, Högsäter och Brålanda ryckte ut.

– Det är fjolårsgräs på en åker som har brunnit. Det rör sig om en yta på ungefär 100 x 35 meter, säger Simon Willner, inre befäl på Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Branden spred sig till en granhäck och även till en förrådsbyggnad, som fick ytterväggen skadad. Det brann även i skogskanten och i ett inledande skede fanns det risk att branden skulle sprida sig till fler byggnader i närheten.

Vid 15.30-tiden lämnade styrkorna det brandhärjade området, som då var helt släckt.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.