Hoppa till huvudinnehållet

Samir och Viktor dragplåster till fotbollsfest

Publicerad:
Musikunderhållning. Artisterna Samir och Viktor kommer till Bengtsfors och Långevi IP den 19 juni.
Musikunderhållning. Artisterna Samir och Viktor kommer till Bengtsfors och Långevi IP den 19 juni. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Artisterna Samir och Viktor kommer till Långevi IP den 19 juni. Den populära musikduon ska underhålla i samband med den stora jubileumsdagen för Bengtsfors IF.

– Vi behöver flera saker för att få firandet att växa, säger entreprenören Michael Strandberg, som håller i arrangemanget för Bengtsfors IF:s 100-årsjubileum.

Det var för två veckor sedan som Dalslänningen kunde berätta att de allsvenska storlagen AIK och Häcken, där Robin Jansson tidigare spelat, kommer till Långevi IP för att spela match och fira att Bengtsfors IF fyller 100 år.

Mervärde

Samir och Viktor ska uppträda på eftermiddagen, någon timme innan den stora fotbollsmatchen.

– Vi vill försöka skapa ett mervärde i samband med jubileumsmatchen och locka en bred publik och skapa ett festivalstuk med artister och hoppborgar och annat som hör till, säger Michael Strandberg.

Musikduon Samir och Viktor bildades för fem år sedan och består av TV-profilen Samir Badran och modebloggaren Viktor Frisk. De gjorde succé direkt med sin första singel, Success, som nådde förstaplatsen på Itunes. De har även uppträtt i Melodifestivalen där de har nått final tre gånger, på Allsång på Skansen och varit ute på turné och spelat på festivaler. 2017 sjöng de på Sergels Torg när ishockeylandslaget kom hem efter att ha vunnit VM-guld.

– Det kommer att bli 45 minuter med full fart, säger Michael Strandberg.

Robin Jansson får en ungdomscup i fotboll uppkallad efter sig, Robin Janssons trofé.
Robin Jansson får en ungdomscup i fotboll uppkallad efter sig, Robin Janssons trofé. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Robin Janssons trofé

Utöver den stora jubileumsmatchen och artistuppträdandet är det även klart med en ungdomscup i fotboll, där såväl lokala lag, som lag från Bohuslän och Göteborgsområdet deltar. Cupen pågår över två dagar.

– Vi har döpt den till Robin Janssons trofé, säger Michael Strandberg.

Enligt honom har intresset varit mycket stort och tanken är att cupen ska bli permanent och återkomma varje sommar.

– Vi har redan fått ihop uppemot 30 lag i de fyra olika klasserna och i en klass är det redan fulltecknat. Vi hoppas kunna ha någonstans mellan 30 och 40 lag med totalt.

Men cupen ska växa betydligt till nästa år.

Vill få fler med på tåget

– Vi vill göra någonting riktigt stort av det här, nu när har vi har chansen. Min uppgift som ansvarig för eventet är att utnyttja läget och jag tror att vi skulle kunna göra en turnering som pågår över 3-4 dagar, liknande Färgelanda cup och Oddebollen som har långt över 100 lag, säger Michael Strandberg, som även hoppas få köpmännen i Bengtsfors och kommunen ordentligt med på tåget.

– Om alla hjälps åt så kommer det här att bli riktigt bra och jag tycker att styrelsen i Bengtsfors IF har tänkt utanför boxen för att göra någonting stort utav det här.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFLångevi IPNöje/KulturRobin JanssonSamir och Viktor

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.