Hoppa till huvudinnehållet

Sena pengar till parkprojekt

Publicerad:
På bilden syns det utekök och den bastu som byggdes ifjol.
På bilden syns det utekök och den bastu som byggdes ifjol. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Dals Långeds parkprojekt har just beviljats totalt drygt 485 000 kronor från Jordbruksverket, Västra Götalandsregionen och Framtidsbygder Dalsland Årjäng Munkedal. För fjolårets arbete.

I denna summa ingår investeringar för verktyg och byggnadsmaterial och övriga kostnader i form av utgifter för logi och konsulter.

– Det tar tid att bli beviljad pengar. Men den här summan var vi ändå ganska säkra på att få, säger Roger Karlsson i Dals Långeds utvecklingsråd som ligger bakom parkprojektet.

Den största andelen av pengarna står Jordbruksverket för med drygt 325 000 kronor.

Västra Götalandsregionen bidrar med 125 000 kronor och Leader Framtidsbygder Dalsland Årjäng Munkedal (som är ett EU-program för att utveckla landsbygden) med drygt 35 000 kronor.

Hoppas på regionen

– Inför årets etapp har vi sökt 180 000 kronor från Västra Götalandsregionen, men inte fått något svar ännu. Men vi har klart med 100 000 kronor från Stenebyskolan och vi tror oss även få 100 000 kronor i integrations- och föreningsmedel från Bengtsfors kommun, säger Roger Karlsson.

Däremot sa nyligen Bengtsfors kommunstyrelse nej till en delfinansiering.

Egna medel

University of Washington bidrar med 70 000 kronor (ett 20-tal studenter kommer från Seattle i sommar för att fortsätta sitt arbete) och Dals Långeds utvecklingsråd satsar egna medel i form av 50 000 kronor.

2018 byggdes bland annat en bastu och ett utekök i Dals Långed.

Kommande jobb

I år ska byggs en handikappanpassad stig, en växtodling och en brygga.

Nästa sommar räknar man med att bygga ett utsiktstorn bakom Magasinet och även hitta på något på gräsplanen framför butiken Handlarn.

Artikeltaggar

Dals LångedDals Långeds parkprojektDals Långeds utvecklingsrådNyheterRoger Karlsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.