Hoppa till huvudinnehållet

Sportkrönika: Självklart ska Robin Jansson ta chansen

Publicerad:
Mattias Modéen, sportredaktör
Mattias Modéen, sportredaktör Foto: Tommy Löfgren

Robin Janssons senaste tolv månader är egentligen helt osannolika. För mindre än ett år sedan jobbade han skift på Mustadfors bruk och kombinerade arbetet med att spela fotboll med Oddevold i division 1.

I april förra året skrev han första kapitlet i den saga som pågår och blir större för varje månad. Det var då han blev fotbollsproffs på heltid i AIK. Han tog sedan snabbt en ordinarie plats i startelvan.

I säsongens sista match i november säkrade han SM-guldet till AIK, genom att nicka in det avgörande målet. För två månader sedan gjorde han debut i landslaget och nu blir han utlandsproffs i en välbetald amerikansk fotbollsliga, MLS, där han med stor sannolikhet kommer att få spela mot Zlatan Ibrahimovic´ Los Angeles Galaxy under säsongen. Tänk om Robin Jansson stoppar Zlatans försök att näta för Galaxy och han blir matchhjälte? Tanken kittlar – och med tanke på att ingenting verkar vara omöjligt för Robin Jansson för tillfället så varför skulle inte det kunna inträffa?

Det är självklart ska Robin Jansson ta den här chansen. Vem hade inte gjort det om möjligheten dykt upp?

Robin Jansson är numera inte bara en professionell fotbollsspelare. Han är även en förebild, inte minst för unga fotbollstalanger i det glesbefolkade Dalsland. Robin Jansson visar att det går att komma någonstans, även om man bor på en liten ort och inleder sin fotbollskarriär i en liten klubb som Bengtsfors IF.

Robin Jansson är även på väg att bli ett varumärke. Definitivt lokalt och för Bengtsfors kommun, där han i november förra året blev utsedd till kommunens första ambassadör och kom hem med SM-bucklan till Nygårdstorget i Bengtsfors centrum och hyllades av ortsbefolkningen. Och när AIK lanserade en ny matchtröja förra sommaren hade han huvudrollen i filmen, som bland annat innehöll ett klipp från Mustadfors Bruk.

Spelar Robin Jansson sina kort rätt på arenan i USA kan Dalsland och Bengtsfors bli uppmärksammat även på andra sidan Atlanten.

Trevlig helg!

Artikeltaggar

AIKBengtsforsBengtsfors IFFotbollRobin JanssonSportkrönikaUSA

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.