Hoppa till huvudinnehållet

Robin Jansson på väg att lämna AIK

Publicerad:
Bengtsforssonen Robin Jansson är på väg att lämna AIK.
Bengtsforssonen Robin Jansson är på väg att lämna AIK. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Robin Jansson har fått AIK:s tillåtelse att besöka en annan klubb. Därför är han inte disponibel för spel när AIK möter Östers IF i lördagens kvartsfinal i Svenska cupen. Det meddelar AIK på sin hemsida.

Bengtsforssonen Robin Jansson har tidigare uppgetts vara på väg bort från AIK och han har av Aftonbladet placerats i Orlando City, USA.

– Vi har mottagit en formell fråga och efter samtal med Robin har vi gett honom tillåtelse att besöka klubben som ställt frågan. Inga papper är undertecknade utan detta är ett av många led i att ta reda på eventuella förutsättningar, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens hemsida.

Gjorde stor succé

Den 27-årige mittbacken Robin Jansson gjorde stor succé när han 2018 lämnade division 1 och Oddevold och gick till allsvenska AIK. Där startade han totalt 25 matcher under förra säsongen. Han nickade in det sista och avgörande målet i säsongens sista match, vilket ledde fram till att AIK knep SM-guldet. I januari i år gjorde han även debut i svenska landslaget.

Artikeltaggar

AIKBengtsforsFotbollRobin Jansson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.