Hoppa till huvudinnehållet

Pensionärskritik mot inställt möte

Publicerad:
PRO:arna Karl-Erik Ågren, Solveig Nettelbo, Gun Eriksson och Åke I Andersson är irriterade över att det inte blev något möte.
PRO:arna Karl-Erik Ågren, Solveig Nettelbo, Gun Eriksson och Åke I Andersson är irriterade över att det inte blev något möte. Foto: Conny Hultgren

PRO-föreningarna i Bengtsfors kommun riktar skarp kritik mot att ordföranden för kommunala pensionärsrådet, Jerker Johansson (C), ställt in nästa ordinarie möte.

– Det känns väldigt irriterande! Jag blev nedringd av medlemmar som var förbannade, säger Solveig Nettelbo, PRO i Billingsfors.

Bakgrunden till beslutet var, som Dalslänningen rapporterade i tisdags, att Johansson menade att det fanns för få ärenden att diskutera och att PRO i Bengtsfors saknar ordförande.

"Representanter finns"

Det är något som Solveig Nettelbo och Gun Eriksson från PRO i Billingsfors och Karl-Erik Ågren och Åke I Andersson från PRO i Dals Långed reagerar mot.

– Det finns representanter utsedda till det kommunala pensionärsrådet från samtliga fyra PRO-avdelningar och de två SPF-föreningarna i Bengtsfors kommun. Han borde veta det och kunna ta kontakt med någon av dem.

Jag blev nedringd av medlemmar som var förbannade. /Solveig Nettelbo

Kommunala pensionärsrådet i Bengtsfors håller fyra möten per år.

– Det är extra tråkigt att dra in ett möte när det redan är så pass få.

En anledning var att det var för få ärenden. Vad säger ni om det?

– Det stämmer inte alls. Vi har massor att diskutera, inte minst sedan vi har fått en ny politisk majoritet. Vi behöver till exempel tala om kollektivtrafiken, äldreboendena, maten och servicen i stort.

Johansson står fast

Men Jerker Johansson står fast vid sitt beslut.

– Om de har folk som kan ställa upp på mötena så kan de ringa och tala om det för mig. Min erfarenhet av organisationer är att det är ordföranden som är företrädaren utåt. Men om PRO i Bengtsfors utser en ordförande som kontaktar mig så ordnar vi ett möte innan maj då nästa ordinarie sammankomst ska hållas, säger han.

Artikeltaggar

Åke I AnderssonBengtsfors kommunGun ErikssonJerker JohanssonKarl-Erik ÅgrenNyheterPROSolveig NettelboSPF Seniorerna

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.