Hoppa till huvudinnehållet

Rosellmagasinet bättrar på uterum

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Arbete pågår med att skapa ett vinterbonat uterum vid Rosellmagasinet. På bilden syns Per-Ola Jensen och Sebastian Bergström, Fridh och Hell AB, Marcus Larsson, Jacob Eriksson och Marinko Aleksic, Rosellmagasinet. På taket Jonas Konradsson, Plåtslageritjänst AB. På bilden saknas Tommy Hedström, Fridh och Hell AB.
Arbete pågår med att skapa ett vinterbonat uterum vid Rosellmagasinet. På bilden syns Per-Ola Jensen och Sebastian Bergström, Fridh och Hell AB, Marcus Larsson, Jacob Eriksson och Marinko Aleksic, Rosellmagasinet. På taket Jonas Konradsson, Plåtslageritjänst AB. På bilden saknas Tommy Hedström, Fridh och Hell AB. Foto: Conny Hultgren

Just nu pågår ett arbete med att skapa ett vinterbonat uterum vid Rosellmagasinet. Arbetet kommer att vara klart under våren och innebär att restaurangen utökar antalet sittplatser. Samtidigt utökas även personalstyrkan.

– Vi kommer att få ett 30-tal platser i uterummet samtidigt som vi minskar ner på antalet platser inne i huvudbyggnaden från 40 i dag till 25-30, säger krögaren Marinko Aleksic.

Det handlar om ett 35 kvadratmeter stort uterum som nu byggs om och blir vinterbonad.

För större sällskap

– Jag har planer på att kunna ta emot större sällskap, ha kvällsöppet med bland annat after work och kunna satsa på söndagsmiddagar. Senare på året blir det julbord och allt detta kräver mer plats för gästerna. Det har länge varit trångt, men nu löser vi det.

Rosellmagasinets vinterbonade uterum.
Rosellmagasinets vinterbonade uterum. Foto: Thomas Wallin

Marinko Aleksic har enbart anlitat lokala företag för arbetet.

“De jobbar snabbt”

– Det har gått fortare än vad jag trodde. Killarna på Fridh och Hell blir klara i dag (läs i onsdags) och sedan ska plåten på, vilket Plåtservice ska göra och sedan är det fönster som ska in. Allt material kommer från Axel P så det är lokala entreprenörer alltihop. Hela arbetet kommer att vara klart under vecka 13 eller 14.

Ska anställa fler

Marinko Aleksic berättar att han har en budget på 680 000 kronor för arbetet.

– Sedan är det inte säkert att allt används, men det är så mycket som det får kosta.

Kommer du anställa mer personal efter det här?

– Ja, jag behöver en kock och en till i serveringen. Vi är i dag tre stycken som jobbar här inklusive mig själv, men jag behöver ett par till, säger Marinko Aleksic.

Artikeltaggar

BengtsforsMarinko AleksicNyheterRosellmagasinet

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.