Bröt sig in på verkstad och slog sönder kamera

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Någon eller några bröt sig in på en mekanisk verkstad i Högsäter på söndagskvällen.
En mekanisk verkstad i Högsäter fick i söndags kväll ovälkommet besök. Någon eller några slog sönder övervakningskameran för att ostört kunna jobba i lokalen.

Det var strax efter åtta på söndagskvällen som företaget Cadcammachining fick påhälsning.

Någon eller några bröt sig in i verkstaden och slog strax därefter sönder en övervakningskamera som fanns i lokalerna. Inbrottet var över på bara några minuter då förövarna lämnade platsen med bil.

– Det var uppenbarligen någon som visste vad han gjorde då det gick så fort, säger Thomas Edner, delägare i företaget.

Oklart om stöldgods

Han, och den andre delägaren, var på plats bara några minuter efter att larmet gått, men då hade förövarna redan lämnat platsen.

Det är dock fortfarande oklart vad tjuven eller tjuvarna fick med sig.

Övervakningskameran slogs sönder strax efter att förövarna tagit sig in i lokalerna.

Verksamheten var igång som vanligt igen under måndagen.

– Men det har gått trögt. Vi har inte sovit så mycket i natt. Det är tufft att driva eget i första taget och sedan blir man utsatt för sådant här. Det är fruktansvärt energikrävande. Nu hoppas vi bara på att de inte kommer tillbaka, säger Thomas Edner.

Ingen polis

Händelsen är polisanmäld, men polisen har inte varit på platsen.

Vittnen har sett en skåpbil röra sig i området vid inbrottstillfället, men det är inte bekräftat om den har något med händelsen att göra.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.