Skaffa en blodbuss till Dalsland!

Insändare
PUBLICERAD:
I insändaren efterlyses en blodbuss i Dalsland, på samma sätt som finns i städerna med mer närliggande blodgivningscentraler.
Foto: JESSICA GOW / TT
Hur kan chefen för NU-sjukvårdens transfusionsmedicinavdelning Anne-Marie Olsson, gå ut i pressen och klaga på att det är brist på blodgivare? Det är inte första gången som det klagas i pressen på att det är brist på blod i Nu-sjukvården.

När Ni lade ner blodgivningen på Dalslands sjukhus så var det många som slutade lämna blod eftersom det är för långt till NÄL. Själv valde jag att fortsätta med blodgivningen trots att jag har 25 mil tur o retur till NÄL. Detta innebär att jag bland annat får ta ledigt från jobbet för att hinna dit innan de stänger (tidigare kunde man åka på morgonen innan man började och ändå hinna tillbaka till jobbet i tid). Jag förstår att inte så många är intresserade på dessa villkor.

Om Ni istället för att stänga ute alla Dalslänningar - skaffade en Blodbuss som kunde åka runt, så behövde Ni inte gnälla om att Ni har för lite blod. För blodgivare finns det - men Ni har själva gjort så de inte kommer. Därför blir jag upprörd varje gång som Ni har mage att klaga.

Varför har de en blodbuss i Göteborg? Där har ju alla nära till sjukhus - om man jämför med Dalslänningar.

Hälsningar

Inger Gustafsson

Nössemark

(Brevet sänt till NU-sjukvården)

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.