Jag saknar en blodbuss i Dalsland

Insändare
PUBLICERAD:
Debattören vill kunna lämna blod.
Foto: Lisa Olaison

Jag har varit blodgivare i Norge sedan början på 70-talet, men bor numer i Bäckefors. Jag har saknat en blodbank på Dalsland sjukhus, men enda möjligheten är; som insändaren Inger Gustafsson från Nössemark bekräftar; att åka helt till NÄL.

Alla vet att i förbindelse med till exempel en trafikolycka där liv står på spel, kan det vara behov för många liter blod. Jag är ganska säker på att det är många hundra dalslänningar som är intresserade i en uppstart med en blodbuss i regionen. Jag sänder därför bollen över till våra politiker.

Med vänlig hälsning

Geir Traaholt

Bäckefors

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.