Hoppa till huvudinnehållet

Robin satte färg på idrottsgalan

Publicerad:
Bengtsforssonen Robin Jansson delade ut priset till Årets nykomling i svensk idrott.
Bengtsforssonen Robin Jansson delade ut priset till Årets nykomling i svensk idrott. Foto: Claudio Bresciani/TT

Robin Jansson har stått för det stora nationella genombrottet på fotbollsplanen i år. På måndagskvällens idrottsgala i Globen blev han både hyllad - och hyllade.

Ni såg det kanske själva. En knapp timme in i idrottsgalan hamnade Bengtsforssonen Robin Jansson i fokus. Inslaget i TV-rutan - om Robin Janssons osannolika resa från division 4 och arbete på bruket - till SM-guld med AIK och debut i fotbollslandslaget - varade i flera minuter och satte såväl Dalsland som Bengtsfors i fokus.

Årets nykomling

Robin Jansson var en av de idrottare som fick sitt stora genombrott under 2018 och kunde kanske själv ha varit en av kandidaterna till att få priset som Årets nykomling.

Nu var Robin Jansson istället den som presenterade de fyra kandidaterna och sedan avslöjade vinnaren, 20-årige hockeyspelaren Elias Pettersson, som sedan i höstas är proffs i NHL.

Robin Jansson i händelserna centrum under idrottsgalan i Globen på måndagskvällen.
Robin Jansson i händelserna centrum under idrottsgalan i Globen på måndagskvällen. Foto: Thomas Wallin

I sitt tal från scenen refererade Robin Jansson en del till sitt eget genombrott som 26-åring. I idrottsliga sammanhang är det ett sent genombrott.

– För några år sedan, när jag spelade i division 4 och jobbade på fabrik hade jag väl inte kunnat tro det här. Men drömmar kan slå in, sa Robin Jansson från scenen inför hela den svenska idrottseliten och kungligheter i form av bland annat Prins Daniel.

Artikeltaggar

AIKBengtsforsDalslandIdrottsgalanRobin JanssonSport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.