Hoppa till huvudinnehållet

Robin Jansson gör landslagsdebut mot Finland

Publicerad:
Robin Jansson får debutera i landslaget mot Finland i morgon, tisdag.
Robin Jansson får debutera i landslaget mot Finland i morgon, tisdag. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Efter en sagolik säsong debuterar Bengtsforssonen Robin Jansson i landslaget mot Finland på tisdagen.

Förbundskapten Janne Andersson har tagit ut truppen till tisdagens landskamp mot Finland under den pågående Januariturnén. Och det står nu klart att Robin Jansson är en man för startelvan och därmed får han göra debut i landslaget.

"Ett sätt att komma in"

Visserligen inte det "riktiga" landslaget, som han själv säger, men uttagningen visar ändå att landslagsledningen tror på honom.

– Det här är ett sätt att komma in i det riktiga landslaget, känns det som. Det gäller att visa framfötterna både här och i klubblaget, det går inte att slappna av. Det gäller att leverera, sedan får vi se vart framtiden för en. Självklart hade det varit jättekul med det riktiga landslaget, men nu är vi här och gör det bästa av situationen, sade Jansson till TV4:s Fotbollskanalen tidigare under samlingen.

AIK-duo

Robin Jansson får chansen tillsammans med sin AIK-kollega Alexander Milosevic. Duon bildar mittbackspar i mötet med Finland. Matchen kommer att spelas i Doha, Qatar.

Sverige kommer att spela ytterligare en landskamp under Januariturnén, mot Island på fredag.

Artikeltaggar

AIKBengtsforsBengtsfors IFFotbollIK OddevoldRobin Jansson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.