Hoppa till huvudinnehållet

Uppskattade julbord för ensamma

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
Hans Sprung, vd på Valbohem, hade hjälp av sin sambo Linda Larsson med att ordna med julbordet på Furåsen i Färgelanda.
Foto: Mattias Modéen

Att fira jul ensam är ingen höjdare. I Bengtsfors och Färgelanda bjöds det därför på gratis julbord till alla dem som av någon anledning inte hade någon att fira jul med.

– Jättegott! Helt fantastiskt initiativ av människor som jobbar ideellt för andra på julafton. Det är många som är ensamma och tycker att julen är jobbig. Jag hade själv fått sitta ensam om det här inte hade ordnats, sa en lite äldre dam som kom till julbordet i Bengtsfors, men ville vara anonym.

Julbordet i Bengtsfors serverades i år på Rosellmagasinet, som i samarbete med Coop Konsum och privatpersonerna Besnik Dautaj, Christoffer Johansson och Marcus Larsson, till yrket kock på Rosellmagasinet, hade ordnat med allt det som hör julbordet till i form av skinka, prinskorv, köttbullar, julmust med mera.

En julklapp

Besnik Dautaj, Marcus Larsson och Christoffer Johansson stod tillsammans med Rosellmagasinet och Coop Konsum för julbordet i Bengtsfors.
Besnik Dautaj, Marcus Larsson och Christoffer Johansson stod tillsammans med Rosellmagasinet och Coop Konsum för julbordet i Bengtsfors. Foto: Mattias Modéen

– Alla som kommit hit har även fått var sin julklapp, sa Besnik Dautaj, som ville passa på att tacka alla, såväl företag som privatpersoner, som på något sätt hjälpt till med att ordna julbordet för ensamma.

Även i Färgelanda var julbordet uppskattat. Där var det Valbohem som dukade upp.

– Vi har ett bord för kallrätter, ett bord för varmrätter och även ett dessertbord, berättade Hans Sprung, vd på Valbohem och den som för några år sedan startade upp traditionen med julbord för ensamma när han jobbade i Bengtsfors.

Rune Månsson, Kjell Ekman och Ove Ericson har alla sina släktingar långt borta och åt julbord tillsammans på Furåsen.
Rune Månsson, Kjell Ekman och Ove Ericson har alla sina släktingar långt borta och åt julbord tillsammans på Furåsen. Foto: Mattias Modéen

Ett 30-tal personer kom till vart och ett av de två julborden.

Artikeltaggar

BengtsforsFärgelandaNyheterRosellmagasinetValbohem

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.