Man knivhögg kvinna – erkänner brott

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Det var i slutet av september som en man ska ha försökt döda sin särbo. Händelsen ska delvis ha bevittnats av hennes barn.
Foto: Johan Nilsson/TT
Nu väcks åtal mot den man i 50-årsåldern som misstänks för försök till mord på sin särbo. Händelsen ska ha inträffat i Färgelanda, där mannen bland annat ska ha huggit kvinnan med en kniv.

Det var i slutet av september som mannen blev anhållen i sin frånvaro för att ha försökt mörda sin särbo. Kort tid därefter blev han häktad, misstänkt för försök till mord.

– Kvinnan har fått allvarliga skador och det är orsaken till rubriceringen, sa kammaråklagare Eva Johnsson vid åklagarkammaren i Uddevalla, till Dalslänningen.

Huggit med kniv

Det misstänkta brottet ska ha inträffat på en adress i Färgelanda. Enligt åtalet ska mannen ha försökt döda sin särbo genom att få ner henne på golvet, satt sig på henne och upprepande gånger huggit med kniv mot hennes kropp, samt slagit henne med knytnävsslag mot ansiktet.

När kvinnan ska ha försökt fly från bostaden ska mannan ha vridit hennes huvud och dragit henne i håret tillbaka till köket där han ska ha fortsatt att hugga henne med kniv och slagit henne.

Enligt åtalet fanns det en fara för att brottet skulle fullbordas om inte kvinnan hade skyddat sig själv med sina händer, sparkar och slag. Hon ska ha undkommit genom att kasta sig ut genom ett fönster från andra våningen.

Bevittnats av barnen

Gärningen ska delvis ha bevittnats av kvinnans barn som sett och hört delar av händelseförloppet.

Mannen erkänner brott.

Åtal skulle ha väckts senast den 16 oktober men åklagaren har fått förlängd åtalstid vid flera tillfällen. Åklagaren beräknar att huvudförhandlingen ska pågå i två dagar.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.