Hoppa till huvudinnehållet

De ordnar gratis julbord för ensamma

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Från vänster syns Jacob Ericsson, Marcus Larsson, Christoffer Johansson, Cecilia Edvardsson, Besnik Dautaj och Marinko Aleksic utanför Rosellmagasinet.
Från vänster syns Jacob Ericsson, Marcus Larsson, Christoffer Johansson, Cecilia Edvardsson, Besnik Dautaj och Marinko Aleksic utanför Rosellmagasinet. Foto: Conny Hultgren

Det blir ett julbord för ensamma även i år. Coop, Rosellmagasinet och en grupp frivilliga står för mat och servering.

Traditionen med gratis julbord för ensamma i Bengtsfors har några år på nacken.

Fjolårets evenemang lockade ett 60-tal personer till Kanalgården. I år dukas det i stället upp på Rosellmagasinet där krögaren Marinko Aleksic och hans personal Marcus Larsson och Jacob Ericsson tar emot gästerna. Råvarorna bistår Coop Bengtsfors, där Cecilia Edvardsson är föreståndare, med. Spindlar i nätet är frivilligarbetarna Besnik Dautaj och Christoffer Johansson.

Viktig högtid

– Julen är en väldigt viktig högtid och vi tycker inte att någon ska behöva vara ensam då. Det är därför som vi arrangerar och bjuder på detta. Genom det här får alla som är ensamma i stället möjlighet att fira julafton tillsammans med oss och varandra, säger gruppen.

Coop har under alla år bistått med maten. Marinko Aleksic och hans personal lagade och serverade i fjol julbordet vid Kanalgården.

– Men i år ville vi vara vid Rosellmagasinet. Här har vi julpyntat och julstämningen börjar infinna sig. Lokalen är även mer anpassad för syftet, säger Marinko Aleksic.

Artikeltaggar

CoopJulNyheterRosellmagasinet

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.