Hoppa till huvudinnehållet

Satsningar på Dalslands sjukhus

Publicerad:
Reporter Mattias Modéen
Mattias Modéen
mattias.modeen@dalslanningen.se
 • Hanna Didriksson och Johan Ernedin arbetar med planering av lokalförändringar inom NU-sjukvården. Niklas Claesson är kommunikationschef. Alla tre fanns på plats vid Bäckefors sjukhus under onsdagen och gladdes åt resultatet av arbetet.
  Hanna Didriksson och Johan Ernedin arbetar med planering av lokalförändringar inom NU-sjukvården. Niklas Claesson är kommunikationschef. Alla tre fanns på plats vid Bäckef… Foto: Mattias Modéen
 • Charlotte Eriksson är skötare på den psykiatriska öppenvården för vuxna. Hon gläds åt de nya lokalerna tillsammans med sköterskorna Birgitta Sundell och Helena Gerleman och övrig sjukhuspersonal i bakgrunden.
  Charlotte Eriksson är skötare på den psykiatriska öppenvården för vuxna. Hon gläds åt de nya lokalerna tillsammans med sköterskorna Birgitta Sundell och Helena Gerleman oc… Foto: Mattias Modéen
 • Christer Andersson är enhetschef på den psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Bäckefors och Åmål.
  Christer Andersson är enhetschef på den psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Bäckefors och Åmål. Foto: Mattias Modéen
 • Det nya köket används av patienter, när vissa sorters tester görs.
  Det nya köket används av patienter, när vissa sorters tester görs. Foto: Mattias Modéen

Verksamheterna vid Dalslands sjukhus utvecklas. Öppenvården inom vuxenpsykiatrin, som drivs av NU-sjukvården, har fått nya säkra lokaler. Praktikertjänst, som driver andra delar av sjukvård på sjukhuset, planerar för renovering av Rehabavdelningen under 2019.

Det gick inte att ta miste på glädjen bland personalen när de nya lokalerna vid den öppna mottagningen för vuxenpsykiatri invigdes på Dalslands sjukhus under onsdagen.

– Jag har jobbat här sedan 1998 och redan då pratade man om att göra om lokalerna, så det känns väldigt bra att det nu är klart, säger Charlotte Eriksson, skötare på avdelningen.

Säkerhet

Hon berättar att när hon började jobba som skötare på sjukhuset så var det sex anställda på avdelningen.

– Då var vi tre stycken som jobbade i lokaler inne på avdelningen, medan tre personer jobbade i korridoren utanför. Det var inte alls samma tänk och krav på säkerhet då.

Mottagningen i Bäckefors tar emot patienter i Färgelanda, Mellerud, Dals-Ed och Bengtsfors kommuner och fungerar även som utgångspunkt för områdets mobila akutteam.

I och med att de nya lokalerna byggts utifrån nya säkerhetskrav har de anställda numera var sitt arbetsrum. Det finns även särskilda mottagningsrum för patienter. Det har därmed blivit säkrare både för personal och patienter och kvalitén på vården höjs.

19 anställda

Totalt är det 19 anställda på avdelningen, inklusive det mobila teamet på fyra personer.

Christer Andersson, som är enhetschef på mottagningen, säger att renoveringen säkerställer verksamheten på sjukhuset tills vidare.

– Det finns inga signaler som tyder på någonting annat än att vi kommer att vara kvar här.

Johan Ernedin är planeringsledare för lokalförändringar inom NU-sjukvården.

– De gamla lokalerna var inte ändamålsenliga. De höll inte måttet när det gäller exempelvis integritet.

Förutom öppenvård för vuxenpsykiatri driver NU-sjukvården även öppenvård för barn- och ungdomspsykiatri vid sjukhuset i Bäckefors. Resterande verksamheter drivs av Praktikertjänst.

Primärvården sköts av Närhälsan.

Artikeltaggar

BengtsforsBäckeforsDalslands sjukhusEdFärgelandaMellerudNU-sjukvårdenNyheterNärhälsanPraktikertjänst

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.