Hoppa till huvudinnehållet

Robin kommer hem med pokalen

Publicerad:
Robin Jansson kommer hem till Bengtsfors med Lennart Johanssons pokal.
Foto: Privat

Guldhjälten Robin Jansson kommer hem med SM-pokalen till Bengtsfors.

- Det kommer att bli ett mäktigt firande, säger Besnik Dautaj, rådgivare till Robin Jansson.

Bengtsforssonen Robin Jansson blev matchhjälte när han gjorde mål och säkrade seriesegern och SM-titeln till AIK i den sista omgången av fotbollsallsvenskan förra söndagen. Nu står det klart att både Robin Jansson och SM-bucklan, Lennart Johanssons pokal, kommer till Bengtsfors på lördag.

Ambassadörspris

Bengtsfors kommun, med kommunalrådet Per Eriksson och kommunchef Göran Eriksson i spetsen, kommer att dela ut ett ambassadörspris till Robin Jansson, men det kommer även att vara ett stort, öppet firande för allmänheten som nu får chans att hylla Robin Jansson ordentligt.

Robin Jansson och Besnik Dautaj firar AIK:s SM-guld.
Foto: Privat

– Det kommer att bli ett stort firande på Nygårdstorget och en möjlighet för Bengtsforsborna att gå man ur huse för att hylla en SM-hjälte, säger Besnik Dautaj, som kommer att leda firandet tillsammans med kommunens destinationsutvecklare Crister Blüme.

Flera överraskningar

De planerar flera överraskningar med idrottsliga kopplingar till firandet.

Lennart Johanssons pokal är en vandringspokal som det segrande laget får behålla under det år de är svenska mästare. Men det är sällan som pokalen får vandra utanför den segrande klubbens kontroll. I år har det dock blivit möjligt och när Robin Jansson kommer hem till sitt kära Bengtsfors på lördag har han alltså pokalen med sig.

Artikeltaggar

AIKBengtsforsBesnik DautajFotbollNyheterRobin Jansson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.