• idag
  24 jan
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -2°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ed tvåa i ponnyallsvenskan

Ridsport
PUBLICERAD:
Foto: Anna-Maria Bonskog
Eds Ryttarsällskaps ponnylag vann den sista deltävlingen i ponnyallsvenskans division 3-serie i dressyr i Vänersborg. Därmed klättrade laget till en slutlig andraplats i tabellen. Tävlingarna på stor häst, där Färgelanda Ridklubb, hade chans att vinna division 3, blev inställda på grund av snö.

Eds Ryttarsällskap gjorde en fin laginsats i den sista deltävlingen av ponnyallsvenskan. Ekipagen tävlade både i individuella starter och i lag. I de individuella tävlingarna kammade flera av Edsryttarna hem både pallplaceringar och segrar. Jonna Mattsson vann klassen lätt C1, Emelie Karlsson blev tvåa i lätt C1 och Annie Johansson kom på tredje plats i lätt B1. Annie Johansson har i tidigare deltävlingar vunnit två gånger i lätt C1 och en gång i lätt B1.

Foto: Anna-Maria Bonskog

Ed vann två tävlingar

Det har varit totalt tre deltävlingar i serien, 30 september i Alingsås, 13 oktober i Essunga och finaler i Vänersborg i lördags, 27 oktober.

Ed vann även deltävlingen i Alingsås.

Ekipagen som har varit med i de tre deltävlingarna har varit Annie Johansson på ponnyn Miss Juliette Heartbreak, Jonna Mattsson på Madicken, Wilma Olsson på Black Hero, Emelie Karlsson på Woodfield Johnny och Alma Nilsson på Mareen.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.