Trailrun på Kroppefjäll utökar

Publicerad:
Förra året deltog 110 lag i premiären av Kroppefjäll trailrun. Arrangörerna tror på minst lika många lag i år. Foto: Helena Lindgren

10,5 kilometer, 21 kilometer. Eller varför inte ett helt maratonlopp på 42 kilometer när Kroppefjäll Trailrun avgörs den 10 november.

– Det var premiär för det här loppet förra året. Då kom en förfrågan om en distans även på 42 kilometer och därför har vi infört en sådan distans till i år, säger Lars Persson i SK Granan, som tillsammans med OK Kroppefjäll arrangerar loppet.

Starten för maratonloppet sker vid OK-stugan på Kroppefjäll.

– Det är samma sträckning som för 21 kilometer, men här springer man både fram och tillbaka. Det vill säga, både starten och målgången kommer att vara vid OK-stugan.

21-kilometersloppet startar vid SK Granans motionsområde, medan 10,5 kilometersloppet startar vid Åsmule. Båda dessa distanser har också sin målgång vid OK-stugan.

Springer i lag

Precis som förra året springer deltagarna i lag, med två personer i varje lag.

– Man får välja själv om det är två män, två kvinnor eller en man och en kvinna i laget. Det här är inte någon tävling. Vi har ingen tidtagning, utan det är ett motionslopp, säger Lars Persson.

De som deltar på den kortaste distansen kan även välja att promenera sträckan i rask takt. Det är tillåtet att ha med sig hund på den här sträckan.

Hur stort är intresset?

– Vi har i dag 110 lag anmälda. Det är exakt så många lag som deltog förra året, men vi tror att vi kommer att få in några fler lag. Anmälningstiden går ut den 9 november.

Vid målgång väntar en specialdesignad medalj, närproducerade priser och möjlighet till ett välförtjänt bastubad.

– Vi kommer att ha samma megabastu utomhus som vi hade förra året med plats för mellan 60 och 70 personer, säger Lars Persson.

Artikeltaggar

DalslandKroppefjällSK GrananSportTrailrun

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare