Nya blomsterhandeln i Bengtsfors

Nyheter
PUBLICERAD:
Blomsterhandeln Groblad öppnade på onsdagen. På bilden syns ägaren Ann-Christine Gerdin och Malin Ljungqvist, som är anställd.
Foto: Conny Hultgren

I onsdags slog Ann-Christine Gerdin upp dörrarna för sin nya blomsterhandel på Storgatan. Gerdin har även anställt Malin Ljungqvist och de båda blomsterhandlarna fick genast massor att göra.

– Det har verkligen varit fullt upp här idag, allt ifrån det att vi öppnade. Det är jättekul, säger Ann-Christine Gerdin.

I juli kunde Dalslänningen berätta att Ann-Christine Gerdin beslutat sig för att överta det som då hette Huvudgingens blomsterhandel efter Lillemor Nilsson. Lillemor Nilsson som då hade drivit verksamheten i 39 år.

Butiken har renoverats

Sedan dess har butiken bytt namn till Groblad, lokalerna har helrenoverats, kassan har bytt plats och det som tidigare var lager använts som butiksyta. Butiken känns större.

Konceptet är annars det samma som tidigare.

I blomsterhandeln kan kunderna bland annat köpa buketter, snittblommor och binderier.

Och under onsdagen var det som sagt full fart på affärerna.

"En fin start"

– Vi har fått en fin start och nu är det bara att hoppas på att det håller i sig. När det är så här är det verkligen roligt att jobba, säger Ann-Christine Gerdin och Malin Ljungqvist som ser fram emot fortsättningen.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.