Hoppa till huvudinnehållet

Ny rehabenhet startar i Bäckefors

Publicerad:
Reporter Thomas Wallin
Thomas Wallin
thomas.wallin@dalslanningen.se
Dalslands sjukhus i Bäckefors.
Dalslands sjukhus i Bäckefors. Foto: Tommy Löfgren

Vid torsdagens sammanträde beslutade Norra hälso- och sjukvårdsnämnden att teckna avtal om en ny rehabenhet i Bäckefors.

Rehabenheten får tilläggsuppdraget att ta emot patienter hos det första neurovårdteamet i nämndens område.

Idag finns drygt 20 rehabenheter i Norra hälso- och sjukvårdsnämndens område. På rehabenheterna finns arbetsterapeuter och fysioterapeuter samt sjukgymnaster som tar emot personer i alla åldrar med olika funktionsnedsättningar och diagnoser, exempelvis ryggvärk, ledvärk, psykisk ohälsa och neurologiska sjukdomar. Nämnden tecknar avtal med Praktikertjänst om enheten i Bäckefors och denna kan starta tidigast 1 februari 2019.

I avtalet ingår även ett neurovårdteam – det första i nämndens område. Ett neurovårdsteam har kompetens att ge ett samlat stöd till den som har insjuknat i stroke eller som drabbats av annan hjärnskada eller neurologisk diagnos.

Artikeltaggar

BäckeforsNyheterPraktikertjänst

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.